Állatorvosok az Állatvédelemért Országos Alapítvány honlapján

az Év Menhelye, az Év Állatvédő Állatorvosa

 

Az Alapítvány minden évben kiosztja az Év Menhelye és az Év Állatvédő Állatorvosa díjakat. Az utóbbi évek díjazottjairól alább olvashat.

Legfrissebb díjazottjaink 
A 2019. évi Az Év Állatvédő Állatorvosa díjunkat dr. Kárpáti Dalma vehette át. A díj Baksa Gyöngyi keramikusművész egyedi alkotása. Neki is köszönjük a közreműködést. 

Az Év Állatvédő Szervezete díjat az Eszkuláp Állatvédő Egyesületnek és Németh Rékának adtuk át 2021 nyarán. A lassúságot nem lustaság magyarázza; mindig a következő évben adjuk át, de mire novemberben elkészült a díj és az oklevél is, beütött a COVID. Majd mikor már lehetett mozogni, a kiválasztott (Rékabiztos) napon zuhogott az eső. Így sikerült.
Az Eszkulápra azért esett a választásunk, mert - hiába, állatorvosok vagyunk - fontos számunkra, hogy egy állatvédő szervezet egészségügyi protokollokkal működjön és az állatorvosokkal való kapcsolata is jó legyen. Emellett működésük tökéletesen átlátható, és a mentéseik VALÓBAN mentések. 2018 - 19-ben volt az egyedülálló Valentin projekt, (és itt említsük meg az ötletadó Deményt a kötsögöt) amelynek keretében 300 körüli kutya megmentésére és túlnyomó többségük gazdához juttatására került sor. Akit nem sikerült gazdásítani, annak az életében is pozitív fordulat állt be. Az ötlet és a kivitelezés mellett ebben az esetben is az abszolút átláthatóságot is díjaztuk. A kis menhelyek példaadóan néznek ki, a kutyákat gondozzák, sétáltatják, szocializálják, hogy örökbeadásuk könnyebb legyen. Köszönet a munkátokért, ha későn is, de annál nagyobb.

Korábbi díjazottjaink, menhelyek

2013-as díjazott: a tapolcai Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány

2014: érdi Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány

2015: őrbottyáni Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthon

2016: tököli Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány 

2017: tordasi Tordaszoo

2018: kaposvári Kutyatár Egyesület

 

 

 

 

 

 

Korábbi díjazottjaink, állatorvosok

Az Év Állatvédő Állatorvosa egy más alapítványt nem vezető állatorvos, akire az állatvédők mindig számíthatnak, és magas szakmai színvonalon, a mentett/menhelyi és családi állatok között különbséget nem téve dolgozik.

2013: dr. Polgár Imre, Püspökladány

2014: dr. Olaszy Krisztián, Budapest 

2015: dr. Pétery Dóra, Budapest

2016: dr. Sebő Ottó, Makó

2017: dr. Schütz Éva, Budapest

2018: dr. Kocziha Zsanett, Békéscsaba

 

 

 

 

Különdíjas állatorvosok

2013: dr. Jaczkó Géza és dr. Jarabik Ilona, Ózd-Kazincbarcika

2014: dr. Varga Ottó, Tapolca

2015: dr. Muka Péter Pál, Göd