Állatorvosok az Állatvédelemért Országos Alapítvány honlapján

Hibaüzenet

User warning: The following module is missing from the file system: domain_301_redirect. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1128 of /var/www/customers/vh-100002/web/home/premium.shp.hu/includes/bootstrap.inc).

az Év Menhelye, az Év Állatvédő Állatorvosa

 

Az Alapítvány minden évben kiosztja az Év Menhelye és az Év Állatvédő Állatorvosa díjakat. Az utóbbi évek díjazottjairól alább olvashat.

Legfrissebb díjazottjaink 
A 2019. évi Az Év Állatvédő Állatorvosa díjunkat dr. Kárpáti Dalma vehette át. A díj Baksa Gyöngyi keramikusművész egyedi alkotása. Neki is köszönjük a közreműködést. 

Az Év Állatvédő Szervezete díjat az Eszkuláp Állatvédő Egyesületnek és Németh Rékának adtuk át 2021 nyarán. A lassúságot nem lustaság magyarázza; mindig a következő évben adjuk át, de mire novemberben elkészült a díj és az oklevél is, beütött a COVID. Majd mikor már lehetett mozogni, a kiválasztott (Rékabiztos) napon zuhogott az eső. Így sikerült.
Az Eszkulápra azért esett a választásunk, mert - hiába, állatorvosok vagyunk - fontos számunkra, hogy egy állatvédő szervezet egészségügyi protokollokkal működjön és az állatorvosokkal való kapcsolata is jó legyen. Emellett működésük tökéletesen átlátható, és a mentéseik VALÓBAN mentések. 2018 - 19-ben volt az egyedülálló Valentin projekt, (és itt említsük meg az ötletadó Deményt a kötsögöt) amelynek keretében 300 körüli kutya megmentésére és túlnyomó többségük gazdához juttatására került sor. Akit nem sikerült gazdásítani, annak az életében is pozitív fordulat állt be. Az ötlet és a kivitelezés mellett ebben az esetben is az abszolút átláthatóságot is díjaztuk. A kis menhelyek példaadóan néznek ki, a kutyákat gondozzák, sétáltatják, szocializálják, hogy örökbeadásuk könnyebb legyen. Köszönet a munkátokért, ha későn is, de annál nagyobb.

Korábbi díjazottjaink, menhelyek

2013-as díjazott: a tapolcai Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány

2014: érdi Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány

2015: őrbottyáni Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthon

2016: tököli Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány 

2017: tordasi Tordaszoo

2018: kaposvári Kutyatár Egyesület

 

 

 

 

 

 

Korábbi díjazottjaink, állatorvosok

Az Év Állatvédő Állatorvosa egy más alapítványt nem vezető állatorvos, akire az állatvédők mindig számíthatnak, és magas szakmai színvonalon, a mentett/menhelyi és családi állatok között különbséget nem téve dolgozik.

2013: dr. Polgár Imre, Püspökladány

2014: dr. Olaszy Krisztián, Budapest 

2015: dr. Pétery Dóra, Budapest

2016: dr. Sebő Ottó, Makó

2017: dr. Schütz Éva, Budapest

2018: dr. Kocziha Zsanett, Békéscsaba

 

 

 

 

Különdíjas állatorvosok

2013: dr. Jaczkó Géza és dr. Jarabik Ilona, Ózd-Kazincbarcika

2014: dr. Varga Ottó, Tapolca

2015: dr. Muka Péter Pál, Göd