Állatorvosok az Állatvédelemért Országos Alapítvány honlapján

Tagjaink, önkénteseink

A Kuratórium tagjai 

dr. Markus Gabriella, állatorvos

1981-ben végzett állatorvos, 2007-ben végzett mikrobiológus vagyok. Tehenekkel foglalkozom elsősorban, állatvédelemmel több mint 10 éve. 2006 és 2016 között a MÁOK OEB elnöke voltam, 2013 óta vagyok az Állatorvosok az állatvédelemért alapítvány kuratóriumi elnöke. Három kutyám van, ebből kettő mentett + alkalmanként ideiglenesek.  

Feladatom az alapítvány munkájának koordinálása, az állatvédőkkel napi kapcsolattartás, szükség esetén háttér biztosítása, a tanfolyamok szervezése, díjazottainkra javaslattétel, díjaink elkészíttetése, a hatóság és az állatvédők közötti kapcsolatépítés elősegítője, pályázatok írása. Részvétel az OÁÁT munkájában.

 

 

 

 

 

 

dr. Fodor Kinga, állatorvos

Kislány korom óta állatokkal vagyok körülvéve, és amióta az eszemet tudom, állatorvos akartam lenni. Az érettségi után kutyakozmetikusi képesítést szereztem, melyet az egyetemi éveim alatt volt alkalmam gyakorolni is. 1997-ben végeztem állatorvosként, 2006-ban Ph.D. fokozatot, 2007-ben pedig Irodalmi és alkalmazott írói referens végzettséget szereztem. 2017-ben habilitáltam. 2018-ban a Magyar Állatorvosi Kamara az Év Állatvédő Állatorvosi címmel tüntetett ki. Fő tevékenységi területem a kisállatdietetika és a szakmai állatvédelem. Eddigi állatorvosi munkám során több kísérleti állatház, állatmenhely, állatkert és állatkereskedés állatvédelmi szakmai felügyeletét láttam és látom el, tagja, és aktív résztvevője vagyok az Állatorvosi Igazságügyi Szakértői Testületnek valamint az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítványának. Eddigi publikációs tevékenységemet 3 könyv, 3 könyvfejezet, 1 egyetemi jegyzet, 62 szakcikk, és több mint 200 állattartóknak megírt ismertető cikk jellemzi. Állattartói, állatorvosi tanácsokkal rendszeresen megjelenek a médiában különböző állattartói, és állatorvosi rendezvényeken. Jelenleg egyetemi docensként dolgozom az Állatorvostudományi Egyetemen, ahol az állatvédelem tantárgy felelőse és előadója, valamint a Munkahelyi Állatjóléti Bizottság Elnöke vagyok.

 

 

dr. Horváth László, állatorvos

1981-ben végeztem állatorvosként, 15 évig voltam az Állatorvostudományi Egyetem oktatója, majd 1995-től magán-állatorvosként dolgozom. 2008 óta vagyok főállásban a Magyar Állatorvosi Kamara főtitkára, jelenleg már a harmadik ciklusban újraválasztva. Az Alapítványunknak a megalapítása óta kuratóriumi tagja vagyok. 

 

 

 

 

 

 

 

dr. Bíró Péter Gábor, állatorvos
Már az egyetem előtt is állatokkal dolgoztam, először a Phylaxia Oltóanyagtermelő Vállalatnál, majd felcser voltam egy hízlaldában. Egyetem után egy tehenészet következett, majd a 90'-es évektől az általam, gyermekfejjel megálmodott magángyakorlat.

Nem vagyok elvakult állatvédő. Egyszerűen csak hiszek abban, hogy a "jó gazda gondossága" a magyar ember lelkéből fakad. Többek között ezért jó magyarnak lenni. Az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítványban betöltött Felügyelő Bizottsági feladatra hívó felkérés számomra megtiszteltetés volt, egy élet erkölcsi- és etikai tartásának elismerése kiváló Kollégáimtól. Igyekszem megszolgálni ezt a bizalmat.

 

 

 

 
dr. Csutorás István, állatorvos

Végzettségem alapján állatorvos, tejgazdasági szakmérnök és közgazdász vagyok, 2008 óta a MÁOK Komárom-Esztergom megyei Szervezetének titkára, 2016 óta az országos küldöttközgyűlés tagja. 2012. óta vagyok az alapítvány kuratóriumi tagja Az állatok szeretete, a természet tisztelete kisgyermek korom óta meghatározza életemet, együtt nőttem fel az első kutyámmal, aki 23 éves korában költözött az örök vadászmezőkre. Három kutyám közül kettő mentett, rajtuk kívül sokszor bővül a falka ideiglenesekkel. 

Az alapítvány munkáját szervezési, logisztikai munkával, kapcsolatépítéssel segítem. Sokat segítek menhelyeknek, amikor lehetőségem adatik rá.

 

 

 

 

Önkéntes előadóink, önkénteseink

dr. Kajó Cecília, jogász, igazgatás-szervező

20 évig dolgozott a közigazgatásban egy munkahelyen több beosztásban, többek között szabálysértési, birtokvédelmi, állatvédelmi feladatai is voltak, így nagy tapasztalata van a hatósági ügyek intézésében. Állatvédőkkel hatósági munkája során találkozott először, ahol nagyon hamar rájött arra, hogy a papírmunka és a bírságkiszabás mellett az állatok fizikai sorsának, állapotának javítása érdekében muszáj civil szervezetekkel, állatszerető magánszemélyekkel, felajánlásokat tevő állatorvosokkal a mindennapokban együtt dolgozni, a segítségüket kérni, kölcsönösen segíteni egymást, kapcsolati hálót építeni. Sokat köszönhet a Segítő Angyaloknak, a Tetovált Állatmentőknek és a Lelenc Kutyamentő Egyesületnek, utóbbi menhelyére több évig járt önkéntesként. 20 év közszolgálat után 2 évig egy közhasznú civil szervezetnél dolgozott ahol jogi ismeretterjesztéssel, elsősorban közigazgatási jogi  és polgári jogi tanácsadással foglalkozott, majd az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályán foglalkozott többek között állatvédelmi – állategészségügyi tárgyú jogszabályok előkészítésével. Nagyon büszke arra, hogy az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány szervezésében egy remek kis csapat tagjaként országjáró továbbképzést tartanak állatorvosoknak, asszisztenseknek az állatvédelmi jogról.

 

Schreiter Katalin, állatvédő

Schreiter Katalin vagyok, az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntes munkatársa, 7 éve kerültem közel az állatvédelemhez, az Állatvédőrség sorait 2013 óta erősítem, belül hatósági kommunikációval, operatív tevékenységgel és prevencióval foglalkozom, az állatvédelmet civil életem mellett csinálom. Az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány továbbképzésein mint önkéntes előadó veszek részt.

 

 

 

 

 

 

dr. Vincze Judit, állatorvos

2008 óta vagyok állatorvos, kisállat praxisban dolgozom. Szakdolgozatom az állatvédelem magyar és uniós jogi vonatkozásaiból írtam. 2015-ben részt vettem egy állatorvosi asszisztensi képzés megszervezésében. 2018-ban jelentkeztem igazságügyi állatorvos szakértő-jelöltnek, 2019 szeptembere óta vagyok igazságügyi állatorvos szakértő.

Szívügyem az állatvédelem, így 2017-ben csatlakoztam az Alapítványhoz, ahol igyekszem több téren is hasznossá tenni magam (honlap szerkesztése, média kapcsolatok kiépítése, anyagi források felkutatása).

Jelenleg egy mentett spánielem van, de tervezzük a bővítést...

 

 

 

 

 

dr. Kovács Krisztina, bíró

dr. Boros Imre, állatorvos

dr. Sándor Nikoletta, állatorvos

dr. Bagi Fruzsina, állatorvos